Verkiezingen? Met de juiste tools is het goedkoper dan je denkt

Stemmen op papier is niet alleen heel ouderwets, het kost ook veel tijd. Tijd die zowel de verkiezingscommissie als de kiezers liever voor iets anders gebruiken. Met een goede stemapplicatie bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld.

Voor alle soorten verkiezingen

Onze stemapplicatie Progress Verkiezingen kan voor alle soorten verkiezingen worden ingezet, in het onderwijs, maar ook in het bedrijfsleven. Dat kan gaan om wettelijk verplichte verkiezingen zoals de ondernemingsraad, maar ook om wat minder formele verkiezingen zoals medewerker van de maand. En dat is goedkoper dan je denkt.

Besparen op tijd

Als je digitaal stemt, besparen zowel de verkiezingscommissie als de kiezers veel tijd. Het organiseren van verkiezingen is doorgaans iets dat een medewerker naast zijn of haar reguliere werk moet doen. Het bemensen van de stemlokalen, stembescheiden openen en tellen, zetelverdeling uitrekenen, proces-verbaal opmaken: er komt een hoop werk bij kijken. En als een kiezer de gang naar het stemlokaal niet fysiek hoeft te maken, scheelt dat ook weer tijd. Tijd die je aan andere werkzaamheden kunt besteden. Zo kun je, alles bij elkaar, heel wat tijd besparen. En tijd is… juist: geld.

Besparen op energie

Onze stemapplicatie kun je uitbreiden naar wens. Sommige organisaties willen het liefst alles zelf regelen, maar heb je ondersteuning nodig in de vorm van draaiboeken of standaardmails die je uit kunt sturen naar de stemmers, dan kan dat ook. Heb je daar ook geen omkijken meer naar.

Besparen op porti en drukwerk

Als je digitale verkiezingen organiseert, bespaar je ook op porti en drukwerk. Kandidatenlijsten, verkiezingsprogramma’s, stembiljetten, alles is digitaal.

Voordeliger

Natuurlijk, digitaal kiezen is niet gratis, maar per saldo is het voordeliger dan stemmen op de ouderwetse manier. Wij hanteren een standaardprijs voor het gebruik van onze stemapplicatie, met daarbovenop een klein bedrag per stemgerechtigde. Door de vriendelijke prijs die wij hanteren, is onze applicatie ook geschikt voor kleine verkiezingen.

Nieuwsgierig?

Meer weten over de voordelen van digitaal stemmen? Check dan onze eerdere blog. Wil je meer informatie over Progress Verkiezingen of ben je benieuwd of we iets voor jouw verkiezing kunnen betekenen? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee!


;