Stap voor stap naar slimme verkiezingen met Progress Verkiezingen

Op naar slimme verkiezingen met Progress Verkiezingen

Traditionele 'papieren' verkiezingen, brengen de nodige uitdagingen met zich mee. Of het nu gaat om de verplichte OR-verkiezingen of een simpel ‘Broodje van de Week’-verkiezingen, het proces is complex, tijdsintensief, duur, foutgevoelig en milieuonvriendelijk. Dan hebben we het nog niet gehad over de vaak lage opkomst. In deze blog vertelt Nienke Wobbes, consultant bij Progress Verkiezingen, waarom het slim kan zijn om over te stappen naar digitale verkiezingen met de stemapplicatie van Progress. 

De opzet. Een solide basis

Elke verkiezing begint met een sterke fundering. Het opzetten van een verkiezing met onze stemapplicatie gaat sneller en gemakkelijker dan ooit. Het idee is dat je alles zelfstandig kunt opzetten en beheren, maar als je behoefte hebt aan hulp, staan we altijd voor je klaar. En maak je geen zorgen over security of privacy. Progress Verkiezingen voldoet aan de AVG-eisen. Bovendien is het stemproces volledig anoniem en is de veiligheid gewaarborgd.

De voorbereiding en kandidaatstelling. Maak het interactief

Nu is het tijd om alle benodigde informatie voor te bereiden en klaar te zetten, voor zowel kandidaten als kiezers. Dit kun je helemaal zelf doen en op elk gewenst moment weer aanpassen, zelfs tot vijf minuten voor de start van de verkiezing. We hebben de kandidaatstellingsfunctionaliteit geïntegreerd in onze stemapplicatie. Partijbeheerders kunnen nu eenvoudig partijen en kandidaten toevoegen. Kandidaten bevestigen hun kandidaatstelling met één klik. De organisatie heeft volledig overzicht en kan degenen die niet hebben ingestemd eenvoudig verwijderen. Zodra je de kandidaten hebt opgevoerd, kunnen ze zelf hun profiel vullen met informatie en hun verkiezingsslogans. Als je daaraan toe bent, kun je zelf de kiezers op de hoogte te stellen van de verkiezing, zodat zij zich via het platform kunnen verdiepen in de kandidaten en hun programma.

De verkiezingen zelf. Digitaal en veilig

Nu is het tijd voor de verkiezingen zelf. Kiezers kunnen veilig en eenvoudig inloggen. Ons systeem is ontworpen met privacy en veiligheid in gedachten. Voor onderwijsinstellingen bieden we een naadloze inlogmethode via SURFconext, de inlogmethode van SURF. Andere organisaties kunnen profiteren van onze veilige tweestaps-inlogmethode.

De uitslag. Direct en overzichtelijk

Terwijl de verkiezingen plaatsvinden, houdt de beheerder altijd een realtime overzicht. Ze kunnen niet zien wie heeft gestemd, maar wel wat de opkomst is. Na afloop kan hij of zij met de spreekwoordelijke druk op de knop de uitslag tevoorschijn toveren, inclusief de zetelverdeling als dat relevant is.

Meer weten?

Wil je meer weten over Progress Verkiezingen en hoe het jouw verkiezingen naar een hoger niveau kan tillen? Neem contact met ons op of plan een demo via onze website. Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te laten zien hoe je verkiezingen kunt organiseren zonder gedoe. Op naar een succesvolle stembusgang!


;