Op weg naar slimme verkiezingen met Progress Verkiezingen

In deze blog vertelt Nienke hoe digitale verkiezingen bijdragen aan een naadloze en betrouwbare stemervaring.

Met de Europese verkiezingen in het zicht en een formatie van het nieuwe kabinet dat nog steeds niet wil vlotten, kunnen we wel stellen dat verkiezingen een hot topic is. Een mooi moment om eens te kijken naar hoe technologie verkiezingsprocessen efficiënter en effectiever kan maken. In deze blog vertelt Nienke Wobbes, consultant bij Progress Verkiezingen, hoe digitale verkiezingen bijdragen aan een naadloze en betrouwbare stemervaring.

Het belang van slimme verkiezingen

Verkiezingen vormen het hart van elke democratie, maar traditionele papieren verkiezingen brengen behoorlijke uitdagingen met zich mee. Wachtrijen, fouten in het tellen van stemmen en lage opkomstcijfers zijn nog maar een paar van de voorbeelden. Met Progress Verkiezingen kunnen organisaties deze uitdagingen eenvoudig overwinnen en een efficiënter en inclusiever verkiezingsproces realiseren.

Deskundige ondersteuning

Op dit moment houden verschillende van onze klanten weer verkiezingen via de stemapplicatie van Progress. Tijdens deze belangrijke periodes is de helpdesk van Progress altijd paraat om iedereen snel en deskundig te ondersteunen als dat nodig is. Of het nu gaat om het opzetten van een verkiezing, het beantwoorden van vragen of het oplossen van problemen, we zijn er voor je.

Voordelen van Progress Verkiezingen

Met Progress Verkiezingen kunnen organisaties uit alle branches en in allerlei maten snel en eenvoudig verkiezingen opzetten en beheren. Van het registreren van kandidaten tot het tellen van stemmen, ons platform biedt een toegankelijke oplossing voor alle soorten verkiezingen, van broodje van de week tot verkiezingen voor de medezeggenschapsraad. Bovendien voldoet onze stemapplicatie aan de hoogste veiligheidsnormen en waarborgen we de privacy van alle deelnemers.

In de praktijk: Universiteit voor Humanistiek

De Universiteit voor Humanistiek is een bekend gezicht binnen Progress. Niet alleen gebruikt de UvH al twintig jaar Progress.NET, ook werkt ze bij de organisatie van verkiezingen voor de universiteitsraad sinds een paar jaar met Progress Verkiezingen. Ook in 2024 weer. Leander van der Spek, secretaris kiescommissie UvH: ‘We zijn heel content met de vlotte en deskundige manier waarop medewerkers van Progress ons daarbij ondersteunen. Omdat bij ons de mensen die zich kandidaat willen stellen steun van hun collega’s of medestudenten moeten verwerven zou het heel fijn zijn wanneer in de toekomst ook wordt voorzien in functionaliteit die dat ondersteunt.’

Luisteren naar de klant

Bij Progress Verkiezingen nemen we de wensen van onze klanten serieus, zo zullen we ook de wens van UvH binnen ons team bespreken. We blijven ons platform voortdurend verbeteren op basis van feedback van gebruikers. Op die manier streven we ernaar om de verkiezingservaring steeds verder te optimaliseren.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Progress Verkiezingen voor jouw organisatie? Wil je meer informatie over Progress Verkiezingen of ben je benieuwd of we iets voor jouw verkiezing kunnen betekenen? Neem contact met me op, ik sta je graag te woord! Je kunt natuurlijk ook meteen een demo inplannen.

Nienke Wobbes, consultant bij Progress Verkiezingen.


;