Verkiezingen? Met de juiste tools is het efficiënter dan je denkt

 

Stemmen op papier is niet alleen heel ouderwets, het kost ook veel tijd en energie. Tijd en energie die je als verkiezingscommissie, maar ook als kiezers, liever voor iets anders inzet. Met een goede stemapplicatie behaal je met zo min mogelijk inspanning zo veel mogelijk resultaat.

Efficiënter dan ooit tevoren

Als we iets hebben geleerd tijdens de coronaperiode, is dat online (samen-)werken en vergaderen de nodige voordelen met zich meebrengt. Het grootste voordeel is misschien wel efficiëntie. Je hoeft nergens naartoe en kan overal en altijd vergaderen. Of dat voor vergaderen en samenwerken altijd de beste oplossing is, is nog maar de vraag. Uit onderzoek blijkt dat 77 procent van de kantoormedewerkers het spontane contact met collega’s mist, 71 procent mist het face-to-face overleg met collega’s en leidinggevenden. Maar voor verkiezingen is die efficiëntie natuurlijk meer dan welkom.

Minder tijd, minder energie, voor iedereen

Als je online kunt stemmen wordt de kiezer niet belemmerd in zijn of haar werk. Je hoeft niet fysiek de gang naar het stemlokaal te maken, maar kunt gewoon tussendoor ‘even’ je stem uitbrengen. Maar ook voor de verkiezingscommissie scheelt het veel tijd. Meestal is het organiseren van verkiezingen iets dat een medewerker naast zijn of haar gewone baan doet. Zeker bij een bedrijf met meerdere locaties brengt dat heel wat werk met zich mee. Het verkiezingsprogramma opstellen, kiezers uitnodigen, een campagne opzetten, het bemensen van de stemlokalen, stembescheiden openen en tellen, zetelverdeling uitrekenen, proces-verbaal opmaken. Om maar eens iets te noemen. Als dat allemaal online kan, bespaar je – mits je de juiste tools hebt – heel wat tijd en energie.

Nieuwsgierig?

Meer weten over de voordelen van digitaal stemmen? Check dan onze eerdere blog. Wil je meer informatie over Progress Verkiezingen of ben je benieuwd of we iets voor jouw verkiezing kunnen betekenen? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee!


;