Verkiezingen, efficiënter, voordeliger en makkelijker dan je denkt

Er valt heel wat te kiezen in Nederland. Van Broodje van de Week, Medewerker van de Maand en Vrijwilliger van het Jaar tot verkiezingen voor de ondernemingsraad en medezeggenschapsraad. In deze blog vertelt Nienke Wobbes, consultant bij Progress Verkiezingen, hoe met de juiste tools het organiseren van verkiezingen efficiënter, voordeliger, veiliger en vooral makkelijker is dan je denkt.

Efficiënt

Je stem uitbrengen tijdens de koffiepauze, wie wil dat nu niet? Als je een online stemapplicatie gebruikt, is dat geen enkel probleem. Als kiezer hoef je je werk niet meer te onderbreken om naar het stemlokaal te gaan. Met zo’n online applicatie is ook het organiseren van verkiezingen vele malen efficiënter. Het bemensen van de stemlokalen, stembescheiden openen en tellen, zetelverdeling uitrekenen en het proces-verbaal opmaken. Als je dat soort zaken online kunt regelen, scheelt dat heel wat tijd, energie en geld.

Voordelig

Over geld gesproken, als je kiest voor online verkiezingen, bespaar je op porti en drukwerk. Stembiljetten, kandidatenlijsten, verkiezingsprogramma’s, alles is online. En als je de tijd die zowel kiezers als de verkiezingscommissie op deze manier besparen omrekent in geld, dan begrijp je waarom online stemmen per saldo voordeliger is dan stemmen op de ouderwetse manier.

Veilig

Het recht op geheim stemmen is opgenomen in artikel 21 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en artikel 53 van de Nederlandse grondwet. Met onze stemapplicatie weet je zeker dat de veiligheid tijdens het stemproces is gewaarborgd en dat de uitgebrachte stemmen volledig anoniem zijn. We maken gebruik van sterk beveiligde servers en een beveiligde verbinding en sluiten we aan bij de bewezen authenticatie van onze klanten. Niet alleen kun je ervan verzekerd zijn dat alle informatie veilig wordt opgeslagen en dat je niet gehackt wordt, je weet ook zeker dat de AVG wordt gerespecteerd. De Erasmushogeschool Brussel vertelde eerder dat juist dit punt hen vertrouwen inboezemde toen ze met onze oplossing kennismaakten.

Makkelijk

Onze stemapplicatie werkt heel eenvoudig. In principe kun je alles zelf regelen, maar wil je toch wat ondersteuning bij het opstellen van een draaiboek of mails naar de kiezers, dan helpen we je graag. Heb je zelfs daar geen omkijken meer naar. Kind kan de was – eh, de verkiezing – doen!

Nieuwsgierig?

Meer weten over de voordelen van digitaal stemmen? Check dan onze eerdere blog. Wil je meer informatie over Progress Verkiezingen of ben je benieuwd of we iets voor jouw verkiezing kunnen betekenen? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee!


;