Progress Verkiezingen: Nienke staat voor je klaar

Nienke Wobbes is consultant bij Progress Verkiezingen. In deze blog vertelt Nienke over haar rol en vertelt ze hoe het proces van offerte-aanvraag tot verkiezingen eruitziet.

Van examentraining naar consultant verkiezingen

Tot 2017 was ik coördinator examentrainingen bij Progress Onderwijs. Toen die rol ophield te bestaan, ben ik als officemanager aan de slag gegaan bij Progress Onderwijs. Al snel ontstond de behoefte – bij mij en bij de organisatie – om mijn takenpakket uit te breiden. Ik wilde me graag op één van de applicaties gaan storten. Ons Progress Studenten Informatie Systeem is een behoorlijk grote applicatie en voor een niet-ict’er redelijk complex. Zo kwamen we bij Progress Verkiezingen, onze stemapplicatie, uit. In eerste instantie richtte ik me vooral op de marketing van de applicatie. Zo heb ik bijvoorbeeld de website ontwikkeld en flyers gemaakt. Langzamerhand ging ik steeds vaker bij demo’s aansluiten en ging ik me meer in de inhoudelijke kant verdiepen. Zo ben ik in mijn huidige rol als consultant verkiezingen gegroeid. Inmiddels geef ik demo’s, maak ik offertes en overeenkomsten en speel ik een belangrijke rol in het ondersteunen van de klant. Kan ik zelf de ondersteuning niet bieden, dan regel ik dat de ontwikkelaars het oppakken als dat mogelijk is.

Van offerte-aanvraag tot demo

Het hele traject begint met een offerte-aanvraag. Meestal klopt een organisatie rechtstreeks bij ons aan, bijvoorbeeld omdat ze goede verhalen hebben gehoord via één van onze klanten of omdat ze bij ons terechtkwamen in hun online zoektocht naar een stemapplicatie. Ik maak dan een offerte en als die positief ontvangen wordt, plannen we een demo in. Tegenwoordig kun je ook zelf direct een dag en tijdstip inplannen voor een demo, via de contactpagina op onze website. Dat scheelt een hoop heen en weer gemail.

Van demo tot verkiezing

Zodra een demo is gepland, vraag ik de ontwikkelaars of ze een demo-omgeving in de huisstijl van jouw organisatie neer kunnen zetten. Dat spreekt direct al meer tot de verbeelding. Ik laat dan zien hoe het werkt en daarna wordt de beslissing genomen: gaan we verder of niet. Wil je aan de slag met Progress Verkiezingen, dan regel ik dat de uiteindelijke omgeving wordt klaargezet en dat je aan de slag kunt. Zo simpel is het. De doorlooptijd kan heel kort zijn, in theorie kan ik vandaag een demo geven en kan je morgen aan de slag. Een iets langere doorlooptijd werkt uiteraard voor iedereen prettiger, maar als snelheid geboden is, dan kan dat. Is het uiteindelijk tijd voor de daadwerkelijke verkiezingen, dan zijn dit de stappen. Bij vragen ben ik altijd beschikbaar. Je doet immers niet wekelijks verkiezingen. Heb je wensen over de functionaliteit, dan zijn die altijd bespreekbaar. Niet alles kan, maar we denken graag in alles mee.

Nieuwsgierig?

Wil je meer informatie over Progress Verkiezingen of ben je benieuwd of we iets voor jouw verkiezing kunnen betekenen? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee!


;