Progress Verkiezingen is er voor iedereen

Progress Verkiezingen is er voor iedereen

In onze vorige blog vertelden we hoe onze verkiezingentool Progress Verkiezingen is ontstaan: als spin-off van Progress Onderwijsondersteuning. Dat doet vermoeden dat we ons ook met deze applicatie vooral op onderwijsinstellingen richten. Maar de stemapplicatie kan voor alle soorten verkiezingen worden ingezet, ook in het bedrijfsleven.

Van OR-verkiezing tot medewerker van de maand

Progress Verkiezingen was ooit een onderdeel van onze andere applicatie, Progress SIS. Inmiddels is het een zelfstandige applicatie die haar weg naar een divers palet aan organisaties heeft gevonden, niet alleen in het onderwijs, maar ook in het bedrijfsleven. De applicatie kan gebruikt worden voor alle soorten verkiezingen, van wettelijk verplichte zoals de ondernemingsraad en de medezeggenschapsraad, tot verkiezingen als medewerker van de maand.

Stemgeheim voorop!

De verkiezingen die wij ondersteunen hebben vaak een formeel karakter: denk aan de medezeggenschapsraad of ondernemingsraad. Essentieel voor dergelijke verkiezingen is dat het stemproces anoniem is en dat de veiligheid is gewaarborgd. Progress Verkiezingen voldoet aan de AVG-wetgeving. Bovendien wordt de applicatie jaarlijks getoetst door een onafhankelijke partij voor een ISAE3402-verklaring. Progress Verkiezingen draait op sterk beveiligde servers en maakt gebruik van een beveiligde verbinding. Voor authenticatie sluiten we aan bij de bewezen methode van de klant. Stemgeheim staat voor ons voorop!

Duidelijk, overzichtelijk en goed te beheren

Al die maatregelen omtrent privacy en veiligheid mogen natuurlijk niet ten koste gaan van de gebruiksvriendelijkheid van de tool. Kortgeleden hebben we twee demonstraties mogen geven aan nieuwe klanten, en die waren onder de indruk van hoe eenvoudig alles werkt. Dat is ook echt een van onze doelstellingen geweest. We bieden je een tool met daarbij alle hulp die je nodig hebt om de tool te vullen, maar het is zo gebruiksvriendelijk dat je het ook zelf kunt doen, zonder lange gebruikershandleidingen door te worstelen. Dat horen we ook van onze bestaande klanten terug. Zo schrijft een van onze klanten: ‘De Progress Verkiezingen-module is duidelijk, overzichtelijk en goed te beheren. We gebruiken hem al jaren naar volle tevredenheid.’

Kind kan de was doen

Hoe het werkt? Je maakt een verkiezing aan, daarin voeg je de kandidaten of de partijen toe – afhankelijk van hoe je de verkiezing geregeld hebt –, vervolgens kun je foto’s, slogans of andere verkiezingsteksten toevoegen. Tenslotte moeten de stemgerechtigden worden geüpload. Zodra de verkiezing van start gaat, kunnen de stemmers inloggen en hun stem uitbrengen. Kind kan de was doen.

Nieuwsgierig?

Wil je meer informatie over Progress Verkiezingen of ben je benieuwd of we iets voor jouw verkiezing kunnen betekenen? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee!


;