Hoe betrek je je organisatie bij de keuzes die je maakt?

Hoe betrek je je organisatie bij de keuzes die je maakt?

 

Hoe betrek je mensen bij de keuzes die je als organisatie maakt in een tijd waarin alles online plaatsvindt? Digitale verkiezingen helpen je een eind op weg.

Verbinding in het gedrang

Volgens een studie van McKinsey heeft de uitbraak van het coronavirus de digitale transformatie versneld met zeven jaar. Organisaties van verschillende grootten, uit verschillende branches en met diverse businessmodellen zijn in het onderzoek meegenomen, maar allemaal delen ze een ervaring: de digitalisering heeft een enorme vlucht genomen. Het is natuurlijk prachtig dat veel organisaties dankzij deze digitalisering door hebben kunnen draaien, in de vreemde anderhalf jaar die achter ons ligt. Feit is daarentegen wel dat de medewerkers en studenten de verbinding met elkaar en de organisatie een beetje dreigen te verliezen.

Maak het mensen makkelijk

Om mensen toch te betrekken bij de keuzes die je maakt, zijn verkiezingen het middel bij uitstek. Maar hoe beweeg je mensen te gaan stemmen? Een grote stap kun je daarin maken door je verkiezingen eenvoudig digitaal te organiseren. Zo kunnen mensen vanuit hun luie stoel, de keukentafel of de thuiswerkplek de kandidatenlijsten bekijken en zich inlezen, om uiteindelijk ook met een druk op de knop hun stem uit te brengen. Zo kunnen ze met zo min mogelijk inspanning toch hun stem laten horen en invloed uitoefenen op de keuzes die binnen een organisatie worden gemaakt.

Enthousiasmeren

Natuurlijk realiseren we ons dat je er daarmee nog niet bent. Het feit dat mensen eenvoudig hun stem kunnen uitbrengen, wil niet zeggen dat ze dat ook gaan doen. Je moet nog steeds de verkiezingen onder de aandacht brengen met een campagne, je moet stemgerechtigden enthousiasmeren en zorgen dat je op de radar bent. Dat is niet wezenlijk anders dan met ‘analoge’ verkiezingen. Maar door het stemmen zelf een stuk gemakkelijker te maken, neem je al een fikse drempel weg. Bij Progress helpen we je graag om de verkiezingen binnen jouw organisatie zo simpel mogelijk te maken.

Nieuwsgierig?

Wil je meer informatie over Progress Verkiezingen of ben je benieuwd of we iets voor jouw verkiezing kunnen betekenen? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee!


;