‘Het is een kwestie van een druk op de knop, heel handig en efficiënt.’

 

Home Instead Thuisservice Apeldoorn is in 2017 gestart als particuliere thuiszorgorganisatie voor senioren en chronisch zieken. Toen het aantal medewerkers van Home Instead de 50 passeerde, werd het tijd om een ondernemingsraad in te richten. Angelino Martens, directeur van Home Instead Thuisservice Apeldoorn – Zwolle, koos voor de stemapplicatie van Progress. In deze blog vertelt hij over zijn ervaringen.

Aan de slag

Onlangs passeerden wij als organisatie de vijftig medewerkers. Dan ben je van overheidswege verplicht een ondernemingsraad in te richten. Met een aantal medewerkers hebben we een voorbereidingscommissie gevormd om de statuten op te stellen. Dan komt natuurlijk al snel de vraag ter tafel hoe je de verkiezingen gaat organiseren. Ik heb ooit weleens gewerkt met stemknoppen in Outlook, maar dat vond ik niet professioneel genoeg. Al googelend kwam ik op de site van Progress Verkiezingen terecht. Hun stemapplicatie leek me wel wat. Ik heb contact opgenomen, mijn ideeën met Jan besproken en al snel konden we aan de slag.

Rechttoe rechtaan

Onze eerste OR-verkiezingen vonden plaats op 1 juni. Ik heb vooraf even contact gehad met Jan en Nienke, zij hebben heel snel alles in concept voor ons klaargezet. Vervolgens was het relatief eenvoudig om de verkiezingsomgeving aan te passen, de kandidaten in te voeren en de bijbehorende content zoals logo’s en verkiezingsprogramma’s te uploaden. Het werkt allemaal heel rechttoe rechtaan. Ook van onze medewerkers kregen we terug dat het heel eenvoudig was om deel te nemen. Ze hoeven zich alleen aan te melden, krijgen een link toegestuurd en stemmen maar.

Stemmen vanaf elke plek

We wilden onze verkiezingen beperken tot een dag. Omdat onze mensen verspreid zitten over het hele land, zijn digitale verkiezingen echt een uitkomst. Ze konden veilig inloggen via tweestapsverificatie met het mailadres dat bekend is bij onze HR-administratie, en vanaf elke willekeurige plek en met hun eigen device – of dat nu een telefoon, tablet of laptop is – hun stem uitbrengen. De volgende dag zijn we met de voorbereidingscommissie bijeengekomen om de uitslag te bekijken. Dat is ook een kwestie van een druk op de knop, heel handig en efficiënt.

Cliëntenraad

Op dit moment overwegen we om de stemapplicatie ook in te zetten voor de cliëntenraad. De vraag is nog even of we daar genoeg kandidaten voor gaan hebben. Als we drie zetels hebben en drie cliënten die in de raad zitting willen nemen, zijn verkiezingen uiteraard overbodig. Maar als we meer kandidaten hebben, gaan we zeker Progress Verkiezingen inzetten. Het werkt gewoon heel fijn.

Nieuwsgierig?

Wil je meer informatie over Progress Verkiezingen of ben je benieuwd of we iets voor jouw verkiezing kunnen betekenen? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee!

Jan Batteram, directeur, info@progressonderwijs.nl | 050 - 205 35 30


;