‘Gebruiksvriendelijkheid staat bij ons voorop’

Margriet Hofman is opleidingscoördinator Hanze Student Support en ambtelijk secretaris medezeggenschap bij Hanzehogeschool Groningen. Als ambtelijk secretaris ondersteunt zij de medezeggenschap. Middels de medezeggenschapsraad kunnen medewerkers en studenten hun stem laten horen en meebeslissen over het onderwijs binnen de Hanzehogeschool Groningen. Daarvoor maakt de hogeschool gebruik van Progress Verkiezingen. Tot grote tevredenheid, vertelt Margriet.

Laat je horen

Medezeggenschap geeft medewerkers en studenten de kans om mee te denken en mee te beslissen over het onderwijs en onderwijs gerelateerde zaken bij de Hanzehogeschool Groningen. Medewerkers en studenten hebben allemaal zo hun eigen idealen. Middels verkiezingen kan iedereen zijn stem laten horen en aangeven door wie ze zich willen laten vertegenwoordigen. Door goede verkiezingen te organiseren dragen we bij aan de bekendheid van de medezeggenschap.

Gebruiksvriendelijk, voor stemmers, kandidaten én verkiezingscommissie

Als ambtelijk secretaris medezeggenschap ondersteun ik de medezeggenschap als organisator van de overleggen en adviseur in de besluitvorming en processen. Dat doe ik al sinds 2007 en zo lang als ik hier werk, maken we gebruik van de stemapplicatie van Progress. Ik weet eerlijk gezegd niet eens hoe we de verkiezingen organiseerden voor we met deze tool werkten. Ik stel me iets voor met briefjes in een stemlokaal, maar dat heb ik niet meegemaakt. Het team van Progress heeft jaren geleden de tool voor onze verkiezingscommissie ingericht en het werkt gewoon heel gemakkelijk. Mijn collega’s en ik zorgen dat de juiste kandidaten en stemmers gekoppeld worden aan de medezeggenschapsraad van hun school. Dat werkt heel eenvoudig. Gebruiksvriendelijkheid staat bij ons voorop, en daar sluit Progress Verkiezingen goed op aan. Het is niet alleen heel simpel voor ons als inrichters van de tool, maar ook voor de stemmers én voor de – zoals wij ze noemen – vullers: de kandidaten. Zij kunnen in de applicatie heel eenvoudig dingen toevoegen: een foto, wat informatie over zichzelf, desnoods een heel partijprogramma. Wat ik ook heel fijn vind, is dat we ons eigen logo en onze eigen huisstijlkleuren kunnen gebruiken. Het is de stemapplicatie van Progress, maar het ziet er echt uit als onze eigen Hanze-omgeving, heel vertrouwd.

Geweldige ondersteuning

Een groot voordeel voor ons als verkiezingscommissie is ook de ondersteuning die we krijgen van het team van Progress. Als je aan een verkiezing begint, ga je ervan uit dat je alles goed ingericht hebt, maar er is altijd wel iets. Een naam is verkeerd gespeld, iemand kan niet stemmen, dat soort dingen. We kunnen heel veel zelf, maar als er we er niet uitkomen, kunnen we terugvallen op een geweldige helpdesk met aardige medewerkers. We kunnen altijd bellen, voor de verkiezingsperiode, tijdens de verkiezingsperiode, overdag of ’s avonds, ze lossen het direct voor ons op!

Nieuwsgierig?

Wil je meer informatie over Progress Verkiezingen of ben je benieuwd of we iets voor jouw verkiezing kunnen betekenen? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee!


;